• ✓Persoonlijke aandacht
  • ✓Praktijk en ambulant
  • ✓Exclusieve producten
  • ✓Gespecialiseerd in schimmelnagels

Voetklachten

Regelmatig komen er verschillende voetklachten voor. Vaak denkt men dan aan eelt, schimmelnagels, likdoorns of ingegroeide teennagels. Echter kan het ook zijn dat u vage klachten heeft. Dit kan komen door verkeerd schoeisel, kalkafzetting aan de pezen in de voet of zelfs klachten die duiden op een lichamelijke aandoening.

Eelt

Eelt is simpelweg een te veel aan verhoornde huid. We hebben allemaal eelt nodig om op te lopen, alleen wordt het pas lastig als er te veel eeltvorming is. Het teveel aan eelt wordt deskundig verwijdert tijdens de behandeling.

Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel wordt doorgaans veroorzaakt door het verkeerd knippen van de teennagel. Andere oorzaken zijn verkeerd schoeisel of de natuurlijke vorm van de teennagel (tunnelnagels). Tunnelnagels zijn "overdreven" bol van vorm. In die mate dat zij aan beide zijden in de huid groeien. Na de behandeling van deze klacht, wordt de huid drukvrij gelegd, waarbij ruimte wordt gemaakt en ondersteuning wordt geboden voor een natuulijke nagel-groei.

Schimmelnagels (de mycose nagel)

Een schimmelnagel is erg vervelend. Ook kan het pijn geven en jeuk tussen de tenen. Een schimmel voelt zich prettig in warme en vochtige gebieden. Ze zijn erg besmettelijk. Synthetische schoenen en sokken zijn bronnen voor de schimmel. Andere risico’s zijn een mindere weerstand of slechte voeding. Dagelijks de voeten wassen (met weinig zeep!), goed drogen en schone sokken en slippers dragen in openbare ruimten zoals zwembaden, krijgt de schimmel minder kans. Zodoende kunt u zelf een hoop doen om dit te beperken of voorkomen. Wanneer de schimmel zich eenmaal genesteld heeft, is het lastig hier van af te komen. Dan is het raadzaam deze te laten behandelen. Niet alle schimmels zijn hetzelfde. Wel hebben ze overeenkomsten. De nagel verkleurd van geel naar okergeel of van roze naar wit. De nagel verdikt en gaat brokkelen. Hij gaat als het ware een beetje woekeren. Zonder behandeling gaat hij zijn eigen gang en kan de nagelwortel aantasten, waardoor de nagel verdwijnt.

Kalknagels

Niet te verwarren met schimmelnagels. Een kalknagel is een nagel die sterk verhoornd is en wordt ook geel en brokkelig. Doordat de nagel dikker wordt kan er druk ontstaan en pijn geven. De nagel kan netjes dunner en glad gefreesd worden, om de pijn weg te nemen en schimmels minder kans te geven. Het is raadzaam de kalknagel te laten behandelen.

Kloven

Vaak wordt dit niet als klacht ervaren. Door een droge huid en eeltvorming die niet verzorgt wordt, kunnen kloven ontstaan. Het zijn openingen in een (sterk) verhoornde huid waar schimmels en bacteriën zich makkelijk kunnen ophopen. Bij een behandeling wordt de huid glad en soepel gemaakt, waarbij de randen van de kloof netjes worden verwijderd en schoon gemaakt waardoor de huid weer de kans krijgt zich te sluiten.

Likdoorns

Er zijn verschillende soorten likdoorns. Likdoorns ontstaan door druk en wrijving. Meestal heeft men last van een vrij oppervlakkige likdoorn met eeltvorming die goed te verwijderen is. Ook zijn er weke likdoorns. Deze zitten tussen de tenen en zijn goed te behandelen. Daarnaast is er ook nog de vasculaire likdoorn, waarbij de pit van de likdoorn zich in een ader nestelt en de likdoorn waarbij de pit in de zenuw zit. Deze laatste twee zijn erg pijnlijk. Wanneer deze niet te diep zitten, is deze door de pedicure te verwijderen. Als deze echter te diep zit is laseren een optie om de klacht aan te pakken.

Vage klachten

Bij vage klachten kan het voorkomen dat u een voetafwijking hebt. In dat geval maak ik in overleg met u, een blauwdruk van uw voet. Hieruit valt af te lezen of er inderdaad sprake is van een afwijking. Naast blauwdrukken maak ik een anamnese-formulier op, waarbij ik u een aantal vragen stel omtrent u gezondheid en breng ik u voeten in kaart. Zo ook wordt de schoen "gelezen". Dit kan alleen bij veel gedragen schoenen.

Na dit vooronderzoek volgt de behandeling en bespreek ik met u wat de mogelijkheden zijn. Dit kan ook betekenen dat ik u een andere geschikte dienst adviseer, bv huisarts, podotherapeut of fysiotherapeut.

Na uw behandeling zal ik u adviseren wat u zelf kunt doen om uw klacht zo veel mogelijk te beperken.

Op goeie voet - oeningstijden
Openingstijden

Maandag t/m dinsdag van 10:00 tot 21:00
Woensdag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00

Nu open
Op goeie voet - bellen
Bellen

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 kunt u altijd bellen.

06-15241003
Op goeie voet - mail
Mailen

Liever een mailtje sturen? Dat kan natuurlijk ook.

Email sturen
Op goeie voet - bezoekadres
Bezoekadres

Abeelseweg 45
4335 JW
Middelburg
Parkeren kan op de openbare weg

Openen in Maps